Leka i photoshop

CSN har kommit nu äntligen, eller ja de va i förra veckan någongång. Så mycket pengar har jag inte haft på ett konto förut, fick pengar för hela terminen. Nice. Har sen kommit fram till att jag har mer i månaden än vad jag hade hemma i Sverige. Nice nice. Betalade hyran här i en klumpsumma också så behöver inte tänka på att pengarna ska till såna tråkigheter. :P

Idag har de varit Digital Media som har snurrat i huvudet. Eller ja började med en 2h lektion med Practical Journalism men sen var de lektion i Digital Media i lite mindre än en timme. Men vi blev lite inspirerade...

Så vi har suttit i datasalen och lekt sen lunch... blev en kort middagspaus bara. Men för en kvart sen kom bibliotikarien och skulle låsa (21.00) så vi va tvugna att gå. :(

Är ju kul att göra hemsida till sig själv. Planerar att fylla den med CV, portfolio och lite såna grejer. Men idag har jag typ bara pysslat med en header.

Black Swan

Såg filmen Black Swan igår. Grymt bra, rekomenderas verkligen. Men man behövde en stund att smälta den efteråt. Thriller med Nathalie Portman i huvudrollen.

Nu laddar vi för att dansa hela natten lång.

God sömn...

Brandlarm följt av kyla pga någons duschånga och Korridorsmöte vid 04.00 i natt. Så va min kväll och natt. Han dock med lite popcorn och teknade Peter Pan emellan.

Vart är vi egentligen.

Till en arbetande på tågstationen i Leeds,

Which train goes to Leeds? - Emma
You are in Leeds. - Gubbe på stationen
äää... I mean to Horsforth. - Emma

Först fattar vi inte att vi är i England och ska till London, när vi väl är tillbaka i Leeds fattar vi inte att vi är här...

Äntligen bilder!

Nästan en vecka efter avresan kommer nu äntligen lite bilder från vår första London resa. Jag rensade dock "lite" bland bilderna innan. Hade blivit lite tungt annars tyvärr. vill ni se flera får vi ta det vid ett senare tillfälle :)


Va på musikalen Chicago, sen chill i hostelets bar.

Några av sevärdigheterna London Eye, Big Ben (kolla tiden), the Monument och på London Bridge med Tower Bridge i bakgrunden.

På väg över Tower Bridge och utanför Bakingham Palace.



Man måste ju ploja lite ibland också.. blev många bortrensade bilder där ja...

Look at the picture to the right. Does it look right?
Och så var de piccadilly Circus.

London Baby!

Vart börjar man...

I fredags precis efter sista lektionen promenerade jag och Manne iväg till tåget för att sedan ta bussen till London. Efter en bussresa på 4 timmar med en galen busschaför var vi framme.

Tack vare flera trevliga själar fixade vi oss värdekort till tunnelbannan och lyckades hitta till vårt hostel, där för övrigt Guy Ritchie spelat in scener till två av sina filmer. En limegrön vägg visade oss vart vi skulle in.

Vi spenderade vår tid i London som äkta turister, med kameran i högsta hugg. (Vi skippade dock kartan helt, rätt stolta faktiskt)

Under de 45 timmarna i Englands huvudstad hann vi med följande: (och behöver jag säga att allt dokumenterades)
Pasta med musslor (jag), musikalen Chicago, skumma britter och skum australiensare till bartender på hosteletsbar, London eye, Big Ben, något annat stort och speciellt bredvid Big Ben, ytterligare något stort och speciellt bredvid Big Ben, polisbil på bärgningsbil, mini Big Ben, Buckingham Palace, fontän framför Buckingham Palace (bra plats för foton), London Bridge, The Monument, Tower Bridge, London Tower, Piccadilly Circus, massa shopping och strax innan hemfärd förtärde vi också sushi på rullband.

Utöver detta fotades också telefonkiosker, taxibilar, bussar, maträtter, massa byggnader vi inte riktigt kommer ihåg vad de va och oss själva så klart.

Resultat av London: utvidgad garderob, ömma fötter, orden "and all that Jazz" utropas i tid och otid och att ett återbesök är ett måste dock skulle ett annat boende inte vara något fel.

Betyg på London fem av fem toastes, kanonkul.

Dokumenteringen kommer även den att redovisas så småningom.

Mat!


Vårt kylskåp har kommit nu. Det får plats en mjölk, ett smörpaket, ett skinkpaket och en halv gurka. Sa jag att vi delar på de? :P


(utan skinkan)

Datorer, block och skrivare

Manne säger att hon ska skriva ut en sida i mitten av blocket...
Tror hon menar riva ut men jag är inte säker. :P

Så kan det se ut i Leeds

Ja några första bilder på hur vår omgivning ser ut, det va dock lite mulet när de togs.





Här bor vi.
Här bor alltså vi. Huset vi bor i heter Kirkstall Hall som ni ser på en av bilderna. Annars är det mest skolan från lite olika vinklar, den är rätt trevlig faktiskt. Ja de sista två bilderna har inget med skolan att göra. Det var bara två charmiga butiker vi hittade på en liten mysig gata inne i Leeds.




Chicago!

Vi ska gå på musikalen Chicago i London på fredag :D

Helgen spenderas i England... Eller jag menar London.

"Vi ska åka till England i helgen" - Manuela
"Vi är redan i England vi ska åka till London i helgen" - Emma

Vi har lite svårt att fatta att vi faktiskt är i England och att vi faktiskt ska vara här i fyra månader.

Vecka 1 i Leeds - Check!

Nu är det söndag kväll, en dag av chill börjar närma sitt slut. En vecka av skola närmar sig, veckan då det känns som att det faktiskt börjar här. Ska bli spännande att gå på Practical Journalism och Digital Media imorgon och se hur de kurserna kommer vara.

Vem vet, är vi inte för trötta efter lektionerna så kanske vi tar och undersöker universitetets gym imorgon också.

Men det skönaste med morgondagen är att vi ska träffa Danielle som är typ vår hyresvärd och få all information om boendet och skriva på kontrakt. Ska bara bli skönt att ha det gjort. Men jag har redan nu fått reda på min adress här i alla fall,

Emma Svensson
Kirkstall Hall, room 111
Leeds Trinity University Collage
Brownberry Lane
Horsforth
Leeds
LS18 5HD

(Skulle ni få för er att skicka något, förvarna så jag vet att jag har något att hämta ut.)

Var förresten ute på en club inne i Leeds igår. Riktigt coolt ställe. Det var en gammal kyrka, ja som inte är kyrka längre. De va en riktigt lyckad kväll kommer bli flera besök i kyrkan under vår vistelse här. :)

Varför kan inte människor kramas istället

Har av någon anledning läst ett antal artiklar om invandring idag.

Det gör mig så fundersam och frustrerad. Hur kan man påstå att invandrare ställer till med så mycket problem när invandrare utsätts för lika mycket problem som de i så fall ställer till med. Hur kan man påstå att en grupp människor gör vissa saker mer än andra när gruppen i fråga är sammansatt genom hudfärg, kön eller religion. Läste om Malyum Salah Hashi på Expressen en artikel som tidigare publicerats i Svenskadagbladet, där hon och hennes barn bara genom att gå förbi en högstadieskola har attackerats både med ord, snöbollar, stenar och kastanjer. Vad gör det acceptabelt att behandla en människa så, slöjan på hennes huvud? tror inte de va. Nästan de värsta av allt är att dessa handlingar utförs av 14-15 åringar. Det ända den här kvinnan vill är att skapa ett liv för sina barn och sig själv där de inte behöver frukta för sina liv. Hon anstränger sig för att lära sig svenska och vill själv bara se det positiva med Sverige. Varför anstränger sig några få människor då så mycket för att ge henne en dålig bild när hon själv bara vill tillförra vad hon kan till vårt samhälle, det svenska samhället?

Jag vet inte allt om islam men jag blir så ledsen när människor drar generella slutsatser om någonting som de väldigt tydligt inte vet allting om. Jag vet hur sårad jag blir om någon drar felaktiga generella slutsatser om någonting jag gillar och kan mycket om, hur känner inte då en muslim när deras religion ständigt blir missförstådd pågrund av att vissa muslimer lever ett mer annorlunda liv än svenska kristna och än vad andra muslimer gör.

Svenskaccent vs irländskaccent?

Vi hittade till bion, nästan direkt faktiskt, det var inte alls svårt. Vi såg filmen Love and other drugs. Den va rätt bra.

Fredagen spenderade vi med sovmorgon, fixa några små grejer med vår registrering och utgång på studentpuben här på campus med våra nyfunna vänner. Trevligt trevligt, vi lyckades träffa ytterligare lite nytt folk i den fritidsgård inspirerade lokalen som för kvällen hade temat £1 night. Vilket betyde att efter nio kostade allt £1, öl, cider (ja de kallar de cider i alla fall), drinkar och shots. För er som nu sitter och funderar på hur billigt detta är i svenska kronor kan jag då berätta att en öl helt enkelt kostade 10,70 kr. Kan säga att innan nio var det inte speciellt dyrt häller, i alla fall inte enligt mig. En öl för £1,50 (15,85 kr).

Innan jag åkte hit till England hade jag fått för mig att det skulle vara dyrt här. Jag vet inte exakt varför men jag har en känsla av att många har sagt det, eller så har jag bara tänkt att det borde vara de. Men väll här har jag inte riktigt lyckats hitta vad det är som skulle vara dyrt. Överlag tycker jag det mesta är billigare eller typ samma pris som i Sverige... kanske är inne i London det är så mycket dyrare då.

Några prisexempel:
Mjölk 45 pence (4,75 kr)
Biobiljett £5,60 (59 kr)
Smirnoff ICE 70cl £2,50 (26,40 kr)
Hemlevererad pizza £4,50 (47,50 kr)
Mini kylskåp 6L £35 (370 kr)
sju pack strumpor £2 (21 kr)
Öl på studentpub £1,50 (15,85 kr)
Priset på öl på club för vanliga dödliga ska undersökas ikväll.

Rolig sak förresten. Man har gått och oroat sig för att prata svengelska eller att ha en vis svenskaccent i alla fall. Så är tydligen inte fallet har fått höra från flera att de trott jag var irländare när de hörde mig prata, de måste jag ju kunna tolka som ett bra betyg.

Radio Produktion

Vi lyckades som tur va tajma en av våra lärare i receptionen när vi skulle hitta till vår första lektion så det blev inte så svårt som vi trodde, då han logiskt nog viste vilken av de sju salarna vi skulle vara i. Vi blev först lite besvikna när det var radio delen istället för TV delen av kursen som gick den här terminen, men en stund in i lektionen kändes det riktigt schysst. Bra lärare.

Börjat träffa lite kul folk nu också så det ska nog bli en spännande helg. Ikväll satsar vi på ett återbesök i Leeds och kanske en fika och en bio... om vi hittar biografen vill säga. Enligt en av våra nya bekantskaper är det tydligen ganska svårt att hitta dit, men att hitta vilse kan ju va ganska underhållande ibland.

På riktigt i Leeds

Idag gjorde vi vårt första riktiga besök inne i Leeds. Vi räknar alltså inte med när vi bytte tåg på stationen när vi kom i fredags eller med vår bussresa till Leeds University istället för Leeds Trinity University, de va ju lixom inte riktigt meningen då.

Vi har alltså lyckets ta steget för att göra en första utforskning av shoppingen. Resultatet var riktigt schysst. Mycket inhandlades för min del men mest nyttiga saker, så som träningsskor, tråningskläder, strumpor, galgar, en mysfilt... ja se fjortisbilden för alla inköp. Men jag gjorde enbart av med 640 kr, ja e nöjd. Ett tack till Primark och reaor. :P

Snygga lakan eller hur...

Men nu är det dags att nanna kudde så jag är pigg till första lektionen/workshopen (om inte den också är inställd vill säga). Vi håller tummarna att vi ska hitta rätt sal bara, det var flera stycken på schemat.

Första lektionen - inställd!

Även idag har vi sprungit runt som idioter för att få ordning på allting. Varför måste allt vara i typ olika hus. Vi har nu fått veta att det som va våra student ID nummer inte var det så vi har fått våra riktiga vilket har lett till att vi varit tvugna att fixa nya konton eftersom att användarnamn osv inte längre stämde. Våra studentkort stämde häller inte längre så var tvugna att fixa nya sådana. Dessutom så har vi sprungit fram och tillbaka för att få ordning på vilka kurser vi ska läsa, hur schemat kommer se ut och när kurserna kommer börja. Man blir lite trött...

Allt slutade i alla fall med att vi hade en lektion idag kl 16. Nyfikna och pirriga traskade vi dit. Vi hade kollat upp var salen låg i förväg. Väl framme är det en annan lektion i salen innan, vi va ganska tidiga, så vi stälde oss och väntade. Efter en stunds väntan ramlade folket ut och vi gick tillsammans med de två övriga studenterna som också väntade in i salen, ca fem minuter efter att lektionen skulle börjat. Efter ytterligare en stunds väntan konstaterar vi tillsammans att vår första lektion är inställd!

Vi som laddat så.

Leta människor i en labyrint

Hela förmiddagen har vi yrrat omkring för att fixa massa saker. Vi har skaffat våra IDkort med snygga bilder på oss själva... Pratat med Min Li på Internationella Kontoret här som tydligen var här i fredags och väntade på oss men som alla sa inte var här. Vi har registrerat oss på skolan. Det enda vi inte lyckats fixa än är våra användarnamn och lösenord för att komma in på skolansnätverk och där kunna kolla om våra scheman funkar eller om vi måste ändra något. Förhoppningsvis kan vi fixa de under dagen.

Vi har också fått reda på att vi typ är de enda internationella studenterna som kommer hit nu för bara den här terminen. Det ska tydligen vara några andra som ska läsa master men som då kanppt kommer vara här, hmm. Men om det är några som började förra terminen och ska läsa den här också vet jag inte. Men det här ska nog bli bra ändå. Nu vill jag bara att allting ska rulla igång ordentligt, kurserna osv. så att man börjar träffa lite folk och får koll på hur allt fungerar.



(jag och Manne på flyget)

skrivet den 9 jan 2011

Helgen har gått fort fram men många funderingar har hunnit komma likaså fler studenter. Vår våning är nästan full nu men vi har inte hunnit mer än att säga hej till några få.

Men vi har utforskad universitetsområdet lite mer, vi har tillexempel hittat gymmet (måste inhandla träningsskor).  Vi har också testat en av Horsforths restauranger, Café Minettis som man kanske kan gissa på namnet är den italiensk. God mat och jätte trevliga och roliga människor som jobbade där. Blir helt klart ett återbesök, måste ju lära Fernando vår servitör mer svenska.

Längtar lite tills imorgon (måndag) då det förhoppningsvis kommer lite mer internationella studenter som man också förhoppningsvis kommer träffa.  Ska dessutom bli väldigt skönt att få lite mer info. Typ om vad för kurser man faktiskt ska läsa, hur schemat ser ut, hur saker och ting fungerar här och tillgång till internet.

Om ni inte redan har räknat ut det så skrev jag detta igår söndag.

Vilse i Leeds

Resan pagick i totalt ca 11 timmar. Den slutade med att vi traskade in med vara gigantiska resvasor pa Leeds Trinity University Collages reception, tittade oss lite vilset omkring vilket gjorde att vi genast fick hjalp.

Vi fick nycklar till rummen, passer- och matkort osv. Sen kom alla fragor pa en och samma gang nar vi kommit till rummen. Paniken startade hur fan hamnade vi har. Allt ganska lagom till att alla gatt hem for helgen... hmm ingen bra kombo.

Jobbigaste problemen just nu, ingen tillgang till internet pa rummet for vi har inte fatt vara riktiga passerkort an. Darfor sitter vi nu nere pa biblioteket i Horsforth, vilket ar det samhallet utanfor Leeds som universitetet ligger i. Mitt rum luktade rok... inte kul men efter ett helt dygns av vadring och en luftfraschare sa luktar de bra. (Blev gansak orolig ett tag i borjan, vill ju inte byta rum och inte vara i samma hus som Manne.)

Nagra forsta intryck:
- Skolan ar en labyrint.
- Britter ar jattegulliga och hjalpsamma.
- Jag och Manne kommer ha maaanga Sleepovers.
- Vi har egen dusch och toa :)
- Det torkar fort i England, igar var de snoigt och slaskigt idag ar det nastan ingen sno och tort. Kanns nastan lite varigt. (Dock torkar det inte lika fort pa rummet... mina stovlar ar fortfarande blotta.)
- massor mer som jag inte kommer pa nu.



Ödessymfonin har klingat

Sista packningen är gjord och jag tror inte jag har glömt något... Efter första vägningen av väskan var den endast 1,4kg för tung och efter lite omplaceringar till handbagaget så blev de prick.

Hoppas bara det inte dycker upp några viktbegränsningar på handbagaget som inte gått att hitta någonstans. Väskan håller måten så då borde de ju inte gnälla.

Grillat på trettondagsafton!

Jag och Oscar forskade i vad trettondagsafton (igår) egentligen handlar om. Vi hade våra gissningar vilka också bekräftades. Trettondagsafton firas för att då kom de visemännen med presenter. Men varför får inte jag några presenter då för?

Eller ja fick visserligen grillat :) Pappa trotsade snö och kyla för att grilla kotletter. Underbart. Det är inte alltid man får grillat i januari.
Ingen kan grilla kotletter som min pappa!
Jag är nöjd!

And for the record, harry Potter filmen va rätt nice. Väntar med spänning på den sista delen.

Snö? Regn?

Börjar känna mig lite smått insnöad. Ser ju knappt till grannarna. Sen kanske de inte bara beror på snön men ändå...
www.yr.no säger att det är regn och några plusgrader i Leeds istället... Bättre eller sämre?
(Regn är väll inte så ovanligt för att vara England, kanske borde skaffa ett par blommiga gummistövlar)

Börjar ploppa upp massa frågor i huvudet nu om hur det kommer vara, hur jag kommer trivas och allt. Ska bli så sjukt kul. Blev så pep av att prata med Manne för en liten stund sen. Tihi

Men shit vad är det jag glömmer att packa, det måste vara något.


Hur lyckas man?

Jag har okuperat övervåningen hos mina föräldrar. Det är öppna väskor överallt och ingenting ligger i väskorna utan allt ligger i olika högar utanför som knappt jag förstår logiken med.

Men jag vet vad den största högen är, smutstvätt.

Jag börjar inse att jag faktiskt ska åka nu. 4 dagar kvar. Jag vill verkligen åka men jag vill packa med någonting som är mycket större än väskan och som garanterat inte skulle må så bra av att resa i baggagerummet på flyget, men ack vad mysigt de skulle va.

"Gott nytt år alla mina vänner" - fb

Nu börjar inte Swebus biljetterna med en nolla utan en etta, nyår är förbi.

Champange, indisk mat, fyrverkerier och hotellfrukost i de bästa sällskapet = nyår blev riktigt lyckat.

Dags att börja packa för Leeds. Med andra ord komma på vart allting nu är nedpackat för att packa upp det för att sedan packa ner det igen. De ska nog gå bra, börjar dock bli jävligt fundersam på vart jag har lagt mina hörlurar (antagligen på ett väldigt bra ställe).

RSS 2.0