Min fot

Manne försöker ta bort min fot. Jag vill ha kvar den!

London Baby!

London resa nummer två är nu inbokad och boende är fixat, bara buss eller tåg dit som ska fixas. 25/3-27/3.

Och varför London igen? Ska träffa ANNAPANNA!!! tihii

De blir ytterligare någon musikal, Madame Tussauds och självklart Massa Shopping! säkert massa annat trevligt också.

Jobbigt att de bakar de godaste pizzorna

Vi beställde pizza tidigare, hemkörning! gött tänkte vi. Efter en liten stunds rundvandring på skolområdet för att hitta pizzabudet så fick vi också vår pizza. MEN endast en pizza va levererad inte två som vi hade beställt, och det kan jag verkligen intyga att de va två pizzor som beställdes och inte en.

När vi sedan hittat tillbaka till våra små rum för att äta den ensamma pizzan bestämde vi oss för att ringa upp pizzerian och informera om vårt problem och att vi behövde ytterligare en pizza. Jag kan medge att jag också hoppades på att dena skulle bli gratis eller i alla fall lite billigare.

Pizzabagaren blev dock genast väldigt irriterad på mig och började skälla så fort ja sa att vi enbart fått en pizza fast att vi beställt två. Han skälde ut mig för att vi sagt att det var rätt när han upprepat vår beställning men enligt honom sagt en pizza och enligt oss sagt två pizzor. Han tyckte då att jag skulle titta på orderkvittot. Självklart stod det en pizza där men vi hade ändå beställt två pizzor, vad han sedan skrivit ner är en helt annan sak.

Jag ringde ju inte för att mucka gräll bara för att få mig en pizza till så vi skulle bli mätta. Fick tillslut ytterligare en pizza... dock hann jag bli måttligt irriterad.


...And then we surf!

"Thats my style! ...and then we surf." (se Manne sittandes framför er med surfande armrörelser.)

"Vi är jätte töntiga!... fast de är okej."

"Höll på att skriva trädesåker istället för följa... inte bra."

Ibland är de inte alls kul att plugga och man är alldeles för trött för de. Rapporten är inlämnad nu i alla fall.

Biffar och potatis med brunsås och lingon!

Jag vill ha mammas biffar! Med potatis, brunsås och lingon. Mmm de skulle va så galet gott. Mamma kan du inte skicka en matlåda med posten? :P

Ja och Manne satt och diskuterade och insåg att när vi kommer hem kommer vi inte ha lagt mat på 4 månader, skumt. Saknar att laga mat, kan ju faktiskt vara ganska roligt. Men jag saknar framförallt hemlagat. Typ som mammas biffar men också hemmatacos för de e mycket godare med hemmatacos än att äta de på restaurang. Sen saknar jag min köttfärsås och min skinksås... och korvstroganoff... och massor god mat som jag inte kommer på just nu.

Sen skulle de vara galet gott med hemmagjord citron dricka också. jag vill ha sommar!

Protesterar!

Det har ju varit snödroppar lite överallt senaste tiden, ska inte de vara ett tecken på vår? Vad gör då den riktiga snön här. Nej, jag protesterar, tänker inte öppna mina gardiner idag.

Ge mig riktig mat!

Har spenderat denna dagens förmiddag till att fråga britter vad de vet och tänker om svenskar och Sverige. Självklart samlade jag in de gamla vanliga svaren vackra, långa, blonda och blåögda. Fick dock lite andra spännande svar också. Tex en trodde Arnold Schwarzenegger var svensk några andra att Heidi Klum var det. Fick även svar från en att han tänkte på stränder och solsken när han tänker på Sverige, tänkte han på rätt land mån tro? Ett par andra sa att vi är väldigt hälsosamma och äter nyttigare än dom, det kan jag inte ens försöka säga emot.

Jag saknar riktigt mat!
Jag saknar mammas mat!

Kärleksproblem på alla hjärtans dag

Min granne dejtar tydligen en kille som hon tycker om. Hon trivs med relationen och det gör han också. Men tydligen så trivs han med den precis som den är och vill inte att det ska bli något mer. Hon vill att möjligheten ska finnas i alla fall. Hon är ledsen för att han inte verkar vilja mer fasten att hon vill. Hon tycker i alla fall inte att han utnyttjar henne för sexet för när de träffas så ligger de ofta och bara myser, vilket hon tycker är skönt. Men samtidigt hade det varit enklare att dissa honom om det var så säger hon.

Hon berättar också att hon har varit singel hela hennes liv och att hon är trött på de. Hon vill ha en pojkvän. Det är inte så att hon vantrivs med att vara singel när hon umgås med sina tjejkompisar eller så men hon skulle vilja ha en pojkvän.

Detta har hon nu berättat ett antal gånger under den senaste trekvarten då det har tillströmmat fler personer hela tiden som behöver uppdateras och som ska komma med olika åsikter om saken. Hon har även gråttit en skvätt då och då.

Måste hon stå i korridoren precis utanför min dörr tillsammans med hela tjejligan som kacklar i munnen på varandra med lösningar på problemet så att jag hör varje ord, även om jag inte vill, kl 1 på natten när jag vill sova.


jag kan även tilläga att jag har öronproppar på mig och hör fortfarande vad de säger. Så lyhört är det.

Vin av en präst och inte som nattvard

Känns lite ovant... Har kollat på film i Chaplaincy med de internationella studenterna och Fader Paul som också bjöd på vin och öl. Händer inte varje dag i Sverige, då syftar jag på vin och öl från en präst alltså.

Filmen va sjukt bra The King's Speech, och jag hade med mig mina popcorn. Salta mycket viktigt! Har nu testat söta men håller hårt vid de salta, sjukt mycket godare.

Ooo shoppa, shoppa, shoppa... Surprice!

Det är farligt bra shopping i Leeds kan jag säga. Massa roliga och snygga saker... sen är de inte dyra heller, kan de bli bättre?

Sen i onsdags har Alba varit här, Mannes kompis. De har varit grymt kul och jättetrevligt. Vi har shoppat (torsdag), shoppat (fredag) och shoppat (lördag) helt galet. Men vi hann faktiskt med lite annat också. De blev både bio och utgång samt att hon har fått se vad det är för några vi umgås med här, testa den fantastiskt goda maten i Dinning Room (missa inte ironin) och höra hur lyhört det faktiskt är.

Dagen, idag avslutades med en filmkväll (Da Vinci Koden) i Auditorium (skolans aula) med lite andra internationella sen en pizza och lite planerande av en erasmus t-shirt, kan bli kul.

Överaskades faktiskt lite eller ja ganska mycket i fredags eftermiddag också. Jag, Manne och Alba kom hem efter en dag av shopping och var sjukt stressade för internationella gänget skulle komma och förfesta hos oss. Då öppnar jag sin dörr och säger något i still med "Äää what" varpå Manne och Alba kommer flygande i tron om att min dator är stulen eller liknande. Men icke, det var absolut inget negativt. Utan på mitt lilla skrivbord stod en hög fyrkantig påse med en röd ros och en chokladask i från min långa jävel. Till rosen hörde också ett kort med en text från våran sång :P




Vi hade i alla fall tur med vädret... NOT

Jag har nu fått en ordentlig natt med sömn och laddar upp för en ny vecka. Detta efter att hela gårdagen och då menar jag hela gårdagen spenderades i Liverpool.

Av någon spännande anledning lämnade jag min varma säng 05:15 för att bege mig tillsammans med Manuela, 3 fransoser, 1 spanjor och en japan till Beatles huvudstad Liverpool. Dagen startade med regn, fortsatte med regn, innehåll lite mera regn och avslutades med regn. Men undertiden hände en hel del andra spännande saker också.

Vi startade vår utforskning av staden på Mathew Street. Där The Carvern gick att hitta, platsen där The Beatles föddes och spelade 274 gånger (enligt skylten utanför). Mot vägen stod även John Lennon och vilade och en bitt bort stod en liten trubadur även han i regnet och höjde stämningen med några gamla beatles dengor.


I övrigt hittade vi diverse statyer och monument både av gamla drottningar och för krigsoffer samt en pir som antagligen hade varit jättemysig om det inte hade regnat och varit så förbannat mullet.


För att värma oss och förhoppningsvis torka en aning letade vi oss fram till World Museum Liverpool, där det skulle finnas akvarium och dinusaurier coolt tänkte vi. Det visade sig dock att varken akvarierna eller dinusaurierna inte var så stora som vi hade hoppats. Vi gick där och tittade tillsammns med femåringar och deras föräldrar, vi hittade i alla fall lite bekväma bänkar.


Vi avslutade dagen med ett besök i Liverpool's Anglican Cathedral. Den va helt sjukt stor och då menar jag sjukt stor, dock hade mitt kamerabatteri gett upp helt vid det laget så de bidde inga kort där för min del.

Förklaringen till Britters övervikt och dagliga förtäring av chips, choklad och dylikt hittade vi på World Museum Liverpool:



La la la la Dagens tips!

Dagens tips! Dagens tips! la la la la Dagens tips!

Dagens tips, Om du ska tvätta, gör det inte med en paperspåse i maskinen. De blir inte rent då.

Dagens tips! Dagens tips! la la la la Dagens tips!


Manne testade...

De borttappade Erasmusarna

Ikväll är det det kinesiska nyåret. Men vi firade det igår... eller ja firade och firade vi åt kinesisk mat med alla internationella studenter på skolan. Vilket innebar att vi va ca 10 kineser, 3 spanjorskor, 3 fransmän, 1 japan, 1 negierian, 1 gambian (säger man verkligen så?) samt jag och Manne.

Det blev helt klart bättre än vad vi förväntat. Eller kineserna som det egentligen var för kom, åt och gick de sa inte häller så mycket i alla fall inte på engelska. Vi andra satt dock kvar chillade, körde lite karaoke. Sen dök det upp planer på att vi skulle ut och inte var som helst utan till Akademien. :)

Efter snabbt ombytte, uppfräschning, fall i trappan följt av yterligare ett ombytte var vi på väg på förfest i en annan del av Leeds kallat Hedingley där en av spanjorskorna bor för att sen röra oss vidare till Akademien. Jag säger bara assume! Det var den bästa kvällen på länge och då menar jag verkligen länge. Vi dansade konstant och hade så galet roligt. Dock tappade jag i slutet bort min lapp till garderoben men eftersom vi stannade till stängning så gjorde det inte så mycket. Och eftersom att engelsmän inte verkar förstå att det är kallt ute så var det inte så många jackor i garderoben. När jag kom hem hittade jag lappen... surt.

Men nu är i alla fall biljetter till Liverpool köpta tills på lördag då vi gör en dagstrip tillsammans med våra nyfunna vänner ditt. Ska bli riktigt kul.

Minnet är bra men kort

Imorgon är det onsdag, då ska vi fira kinesiska nyåret med de internationella studenterna - Manuela
Är de imorgon, oj. - Emma

...(några minuter senare)
Sen imorgon vid fyra ska vi ju bort - Emma
Bort, vart ska vi då? - Manuela

... (någon minut senare)
Vi får se vad vi träffar för folk imorgon sen då. - Emma
Vadå? Vad ska vi träffa för folk? - Manuela


3 månader och sen då?

Ja jag vet, jag är i Leeds nu här för att plugga och uppleva det här men jag kan lixom inte låta bli att fundera på vad som händer sen. Känns faktiskt som en klok idé att åtmindstonde börja tänka lite och sen lite roligt att kolla lite. Vad kan man tänka sig att jobba med när man har pluggat klart, vad finns det för jobb där ute som skulle kunna passa mig, vad finns det för intressanta kurser där ute om det nu skulle vara så att de där jobben som passar mig jättebra inte tycker att jag passar dom.

Vi får väll se vad som händer jag kommer i alla fall att kicka vidare och finlirra lite på CVt och ett personligt brev. Sen för att göra det lite roligare så håller jag ju på att göra en hemsida om mig själv ja eller en CV hemsida eller vad man nu ska kalla den som jag skrivit tidigare. Den blir ju dock på engelska eftersom det är i en kurs hör jag gör den. Vi får väll se om det blir verklighet av den sen eller om jag håller den för mig själv och om den då översätts till svenska också...

RSS 2.0