Något om något... Jag vet inte...

"Hon gick och frågade en kvinna något om något och kvinnan svarade jag vet inte" - Anna när vi stod på tunnelbannetåget i London och undrade om vi skulle åka snart.

London i bilder!

Vad är en helg i London...

...Helt helt helt underbar.



Ditvägen...                                    Hemvägen... de e trevligt resesällskap jag har.






Vi har börjat tröttna ganska mycket på att man bara står och ler framför kameran på alla kort så vi improviserade lite...


Men några såna bilder måste man ha också, här vid Buckingham Palace.


En mysig park inte långt ifrån Buckingham Palace hittade vi också, Green Park om jag inte kommer ihåg fel de va massor med fåglar och ekorrar där i alla fall...


Första kvällen spenderade vi på en musikal såklart. Den här gånen såg vi Wicked. Riktig bra!


I lördags gick vi och myste på Notting Hill marknaden på Portobello Road. Så mysigt, och två tavlor lyckades jag inhandla också, längtar tills jag har mitt egna ställe att hänga upp dom i :)


Sen hamnade vi ju i lite mindre trevligheter också. Denna syn mötes vi av när vi klev uppför trappan på Oxford Circus för att shoppa... kan säga att det inte blev så mycket shopping just då och poliserna på bilden var långt ifrån de enda.

Det var tydligen en kvartsmiljon demonstranter i stan. Som tur var så va inte alla på Oxfortd Street och som tur va så va inte alla lika vandaliserings benägna som de på Oxford Street. Dock tog det en timme att ta oss hem med tunnelbanan till hostelet som det annars tog 10 minuter att åka till pågrund av vandalisering av tåget tag och diverse demonstrations förhinder...


Men vi avslutade helgen glada och nöjda med en bit mat och många shoppingpåsar rikare på söndagen i alla fall :)


London Baby!

Okej om 6 h ska jag skutta upp ur sängen, inte så motiverande precis...
Men tänker jag istället på att jag gör det för att åka buss i fyra timmar så blir de inte häller så motiverande...
Men tänker jag på att jag gör det för att åka till London för att göra storstan med Manne och Anna så blir det genast mycket lättare.

Att Anna ska upp ett antal timmar tidigare gör ju också saken faktiskt något bättre :P

Minnen för livet

Alltså när man åker iväg på något sånt här stort som att plugga i ett annat land i flera månader så har man ju massor med minnen när man kommer hem.

Men jag och Manne bestämde oss för att skaffa oss några lite mer permanenta minnen... :D

Nae jag har inte gjort någon ny tatuering men ett till hål i örat har de blivit, i överdelen. tihii


Inte den bästa bilden men de syns var de nya hålet är :)

Godis tack!

Det är illa när man blir sugen på godis av att se ett foto där det står tomma godis/chips skålar på ett bord i ett hörn...

Kyrkor, skivaffärer, typiskt brittiskt och unikt...

Varför måste de bästa dagarna gå så fort och de tråkiga så långsamt. Ville ju att helgen aldrig skulle ta slut och då tar den självklart slut mycket fortare. Inte den mest orginela slutsatsen men men...

Men med den långa jäveln till småläning på besök fick vi mycket gjort. Gick på ett antal upptäcktsfärder. Vi va på jakt efter gamla kyrkor, skivaffärer, typiskt brittiskt och unika butiker. Tror vi lyckades med de mesta, dock var de lite klurrigt med de unika klädbutikerna i alla fall att hitta några med stil.


Utanför något stort fint hus som skulle vara något. Leeds Town Hall tror jag allt.

Didely!

"Didely didely, didely...Didely!" - Chrissie Poulter när hon läser

Efterlängtad

Imorgon är en efterlängtad dag, för då kommer en efterlängtad pojke hit.

Första kursen avklarad

Lämnade för ca 1h sen in sista uppgiften i kursen Radio Production. Känns grymt skönt. Bara tre kvar nu sen har jag praktiskt taget kandidaten i handen :)

Så länge jag får godkänt på de nu också vill säga, man ska väll inte vara för glad än. Men jag är jävligtglad.

På upptäcktsfärd i Leeds

Jag och Manne insåg att nu när vi har varit och upptäckt lite olika platser här på denna stora ö så kanske det vara dags at faktiskt upptäcka lite mer av våran egen stad.

Därför satte vi oss framför Google för att lära oss vad som borde upptäckas. efter en stunds letande bekräftades fåra farhagor att det inte finns jättemycket här att upptäcka. Dock hittade vi självklart några godbitar som måste undersökas.

Med kamerorna i högsta hug gav vi oss iväg med Clarence Dock i sikte och insikten att det finns vatten i Leeds. på vägen tog vi även en titt på Corn Exchange, dock endast utifrån insidan får utforskas vid ett senare tillfälle.







Slutsats av besöket av Clarence Dock, måste vara sjukt mysigt att sitta på en av alla uteserveringar där när de blivit lite varmare och mer folk tagit sig ditt. Blir helt klart ett besök ditt när familjen kommer på besök.

Duktig

Dags att vara duktig. Knallar iväg till gymmet och stoppar musik i öronen. Blir väll Cornelis eller någon annan passande träningsmusik :P

Die in a fire!

"Fuck of and go and die in a fire!" - dörrvakt på krog i Edinburgh till random full kille.

Guinness, Edinburgh och live band

Har nu kommit hem och sovit en natt i min lite för mjuka säng i Leeds efter en helg i Edinburgh hos Tove och hennes romies Anna, Emelia och hennes kompis Madde.

Helgens första kväll bestod av vin och ost mys, en chill skotsk pub med förtäring av den första Guinnessen här i landet inte så långt borta för att sedan avslutas på ett dansgolv i en ombyggd kyrka.

Resterande av helgen hann vi även med en hel del shopping, behövde en ny out fit till lördagkvällen... hittade mer än så. Det blev också ytterligare än utekväll på den skotska puben och den ombygda kyrkan det efter ett besök på en liten italiensk restaurang.

Söndagen spenderades sedan till turistruten. Vi va uppe på Calton Hill, gick The Royal Mile upp till slotet och sen återvände vi till shopping gatan :) Innan hemfärd hann vi även med ett stop på Starbucks och ytterligare en Italiensk restaurang och här smakade faktiskt maten något till skillnad från resten av maten i detta land...

Jag uppe på Calton Hill.


Skotte ett och två i kilt med säckpipa


Skotte tre på ett ben spelandes fiol


Manne och jag utanför slottet. / Tove och Manne på toppen av The Royal Mile.




De går bra nu!

Nu är jag så nöjd med tillvaron.

1. När jag kommer hem i april har jag jobb, på Jönköpings Studentkår som Informationsgeneral. :D
2. Jag är i Leeds och pluggar med massa skönt folk.
3. Jag ska åka till Edinburgh med Manne i helgen.
4. Oscar komer snart och hälsar på.
5. Jag och Manne ska sen åka till London igen för att träffa Anna och för att gå på musical och massa annat kul.
6. Mamma, pappa och syster kommer sen på besök.

Allt rullar på helt underbart, det ända som jag behöver fixa är en lägenhet i Jönköping tills jag kommer och ja måste ju plugga lite också så att man blir klart med allt här. Får se till att hinna med de mellan alla besök och resor.

RSS 2.0